Astrid Rooms en Kyle Cuypers houden Belgische eer hoog in WK-finale 6-jarigen

Jumping
25 sep 2022
Door Horseman Kristof

Twee op twee voor Ierland in de WK-finales voor jonge springpaarden. Astrid Rooms en Kyle Cuypers zorgden bij de 6-jarigen voor de beste Belgische prestaties.

De tweede WK-finale van de dag stond in het teken van de 6-jarige springpaarden. In deze 1m35/1m40 hoge finale wisten veertien combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarbij zagen we drie Belgische ruiters en zes paarden uit de Belgische fokkerij.

Net als bij de 5-jarigen ging ook hier weer het goud naar Ierland. Het was Ethen Ahearne die met de Kannan dochter ABC Saving Grace de titel won. Deze komt uit dezelfde moeder als het vijf sterren GP-paard ABC Quantum Cruise.

De Fransman Valentin Pacaud werd vice-kampioen met de Selle Francais merrie Garance de Vains (v. Diamant de Semilly). Grootmoeder Sarena won in het verleden met Ben Maher de vijf sterren Grote Prijs in Wellington. Het brons gaat naar de Brit Alex David Gill en de KWPN'er Lacoste VDL (v. Zirocco Blue). Lacoste VDL is een halfbroer van de voor KWPN goedgekeurde Bugatti VDL.

De BWP'er Qionno van 't Merelsnest (v. Kannan) greep naast een medaille. Met Giorgio Sacco sprong hij naar een vierde plaats. Beste Belg was Astrid Rooms op een vijfde plaats met de BWP merrie Queen van 't Paradijs (v. Elvis Ter Putte). Elvis Ter Putte leverde ook de nummer zes met Quadro van 't Buxushof en Kyle Cupers.

Klik hier voor de uitslag.