Alain Rauw: "Het is goed dat we in de breedte meer talentvolle ruiters zien"

Blog
02 jun 2021
Door Horseman Kristof

Afgelopen weekend kwamen niet enkel de dressuurseniors aan de start in Compiègne, ook onze Belgische dressuurjeugd was aanwezig en zetten prachtige resultaten neer!

Paardensport Vlaanderen had een gesprek met een fiere en gelukkige chef d'équipe, Alain Rauw.

"Het was fantastisch om terug in Compiègne te zijn na de geschrapte editie van vorig jaar. Ik onthou de mooie resultaten van Liezel Everars met Capelli, die net zoals tijdens de afgelopen internationale wedstrijden heel samenhangend presteert met scores boven de 70%. Jette De Jong (Heavenly Charming) kon overtuigend winnen in de Teamtest bij de Junioren, wat ze ook al deed op CDI Grote Brogel, en bevestigde zo de vorm van de afgelopen weken. 

Bij de Young Riders waren Amber Van Den Steen (Fame) en Karoline Sofie Vestergaard (Junior Hit) indrukwekkend in de Individuele proef met een respectievelijke eerste en tweede plaats. Mooi om te zien hoe beide ruiters mekaar zo naar een hoger niveau tillen. Compiègne werd helemaal van Amber na ook nog eens een verdiende overwinning in de Freestyle.

Verder waren er ook heel wat nieuwe en aankomende combinaties die aan het timmeren zijn aan hun traject. Het is goed dat we in de breedte meer talentvolle ruiters zien die komen piepen aan de internationale poort. Over het aankomende EK wil ik liever nog niet teveel kwijt. We zitten nog volop in de observatieperiode en er is nog ruimte voor verbetering. De juiste stappen in het proces moeten nu gezet worden terwijl we ons ondertussen richten naar de eerstvolgende wedstrijden."

Bron: 
Paardensport Vlaanderen