14.000 euro voor veulen van H-Ekwador

Fokkerij
29 okt 2019
Door Horseman Kristof

De online veiling van ET Auction voor embryo’s en veulens gefokt in de eventing-richting is met een gemiddelde van bijna € 6.500 een groot succes geworden. De topper werd Happy Al Z, een veulen van H-Ekwador uit een Contender-moeder dat voor € 14.000 naar de Verenigde Staten werd verkocht.

De kwaliteit waar de organisatie vooraf op hamerde, werd herkend door het internationale koperspubliek. Olympia Utopia van het Buiten-Land, een veulen van Ibolensky uit een merrie van de Heraldik XX-zoon Herald bracht € 11.000 op en vertrekt ook naar de Verenigde Staten. Only Coconut (I’m Special de Muze x Coconut Grove XX) blijft voor € 6.000 in Nederland, keuringskampioene Olivianne (Gemini XX x Zapatero VDL) voor € 7.000 en Olympic Lady Dutch ES (Nearly Perfect de la Brasserie x Roven XX) voor € 6.500,-.

Het duurste embryo kreeg voor € 8.000 een Russische koper. Het toekomstige veulen is van de Gemini XX-zoon Pegasus van ’t Ruytershof uit de merrie Vigo’s Flip de Muze. Zij is een dochter van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles uit de beroemde Olympische merrie Butterfly Flip van Maline Bayard-Johnsson.

Op dinsdagavond 20.00 uur loopt de online veiling af voor de gereden paarden. Op dit moment is het hoogste bod met 12.500 voor Connor van de Berghoeve Z, een Connor (v. Casall) x Contender.

Bron: 
Persbericht Dutch Eventing Stables