10 jaar Jumping Mechelen Kids Day

Varia
14 okt 2019
Door Horseman Kristof

Een jubileum, dat vraagt om een feestje! Om de 10de editie van de JM Kids Day te vieren, trekt Jumping Mechelen alle registers open. Niemand minder dan de hyperpopulaire tieners van #LikeMe komen de Nekkerhal in vuur en vlam zetten. Daarmee heeft Vlaanderens Kerstjumping dé populairste jeugdact van het moment te pakken. Maar ook het paardenprogramma is spectaculairder dan ooit. De tickets beloven dus de deur uit te vliegen. Bovendien ziet de timing van je vertrouwde Kids Day er dit jaar een beetje anders uit. Wil je dit feestje niet missen en het uiterste uit je JM Kids Day halen? Lees dan zeker verder…

Vertrouwde formule

Op donderdag 26 december 2019 gooit Jumping Mechelen de deuren van de Nekkerhal wagenwijd open. Al tien jaar start het grootste paardenfeest van België met een spetterende Kids Day. Meer dan 2 uur lang genieten van een verbluffende show, uit volle borst supporteren voor je favoriete jeugdruiters, graaien naar het snoep dat de kerstman het publiek in gooit, je paardenkennis bijschaven dankzij nuttige demo’s… wat zou je als jonge paardenfan liever doen op tweede kerstdag? Niets toch! Bovendien belooft deze jubileumeditie wel heel speciaal te worden…

#LikeMe: Optreden én signeersessies

Ben je fan van de Ketnet-serie #LikeMe? Dan mag je deze JM Kids Day echt niet missen. Je krijgt niet alleen de kans om Caro, Vince, Camille, Yemi en Kyona maar liefst 40 minuten live – en met dansers – aan het werk te zien. Je kan ook persoonlijk met hen kennismaken tijdens twee signeersessies. Van 10u30 tot 11u15 en van 14u10 tot 15u00 nemen ze uitgebreid de tijd om je t-shirts, CD’s, biceps,… te handtekenen.

Ken je #LikeMe nog niet? Ook dan kan je hun hits waarschijnlijk luidkeels meezingen. Op 26 december brengen ze immers prachtige Vlaamse klassiekers waar je gegarandeerd helemaal enthousiast van wordt. Wil je jezelf toch graag een beetje voorbereiden? Dan vind je op de Ketnet-site heel wat liedjes en dansjes om in te oefenen.

Showprogramma en wedstrijden

In al het enthousiasme rond de komst van #LikeMe, zou je bijna vergeten dat er dit jaar nog heel wat andere topshows voor je klaar staan. De dansers van 2Step Dance Company werken momenteel druk aan een spetterende act. Je kent deze groep zeker en vast nog van Belgium’s Got Talent. Daarnaast verwelkomen we dé paardenshow van het moment: Anne Gaëlle Bertho is in Frankrijk op korte tijd uitgegroeid tot een echte TV-vedette. Tijdens de JM Kids Day toont ze met haar vrijheidskudde waarom. Wie houdt van een straffe adrenalinekick zal dan weer gegarandeerd genieten van onze barrel racers en shetland jockeys in de mini steeple. Vergeet ook niet dat er zoals steeds heel wat spannende jeugdwedstrijden (jumping én dressuur) op het programma staan. In de New Year Arena kan je doorlopend genieten van o.a. de Dreamteam Cup, wedstrijden stijlrijden en een educatief programma. Uiteraard voorzien we ook animatie (bv. kindergrime en tattoos) rondom de pistes.  

Opgelet: aangepaste tijdsindeling

Net zoals vorige jaren wordt de Grote JM Kids Day Show 2 keer opgevoerd in de Christmas Arena. Je koopt ofwel kaarten voor de vroege (1A) ofwel voor de late sessie (1B). Doorlopend kan je aan de New Year piste genieten van wedstrijden en animatie. Maar opgelet: #LikeMe treedt 1 keer 40 minuten op voor het publiek van beide showsessies samen. Wie kaarten bemachtigt voor sessie 1A geniet eerst op de tribunes van de uitgebreide Kids Day Show en wordt rond 13u uitgenodigd om op de zandpiste te gaan staan. Ook het publiek voor sessie 1B krijgt op dat moment toegang om de Christmas Arena te betreden. Het volledige Kids Day-publiek gaat vervolgens samen uit hun dak tijdens het spetterende #Like Me-optreden. Vanaf 14u45 kan de tweede groep (sessie 1B) hun zitplaats innemen in de tribune en van de tweede showsessie genieten.

Hieronder vind je een schematische voorstelling van de timing. Rond 18u. sluiten we de JM Kids Day af en gaat het algemene programma van Jumping Mechelen van start. Je kan dan o.a. genieten van het Belgisch indoorkampioenschap en een eventingwedstrijd.

Tickets

De ticketverkoop voor Jumping Mechelen 2019 start op 15 oktober (online via Teleticketservice). Tot en met 25 december kan je kaarten bemachtigen aan voorverkooptarief.

Van 15 oktober tot 30 november bieden Cera, Landelijke Gilden, VLP, LRV, KBC en PlusPas speciale acties aan voor de JM Kids Day. Vraag ernaar!

Meer info: http://www.jumping-mechelen.com/nl/kids-day