Jumping
22 apr 2019
Door Horseman Kristof

De vier weken durende Groentenjumping van Stal Ceulemans werd vandaag afgesloten met de Grote Prijs van de Gold League competitie!

De nationale top uit de Belgische springsport was samen met heel wat bezoekers afgezakt naar Stal Ceulemans! Het terras zat bomval, de sfeer in de tent was gezellig en het publiek kreeg hun gedroomde winnaar!

Tien combinaties wisten zich na de 1m45 hoge basisomloop te plaatsen voor de barrage. Daarin zette Niels Bruynseels, net terug van zijn tournee in Mexico City en Miami Beach, de winnende tijd van 42:35 seconden neer. Hij won deze Grote Prijs met Kadaffi van Orti.

Vicky van de Poel reed haar talentvolle Jay Jay van de Mottelhoeve naar de tweede plaats in 42:70 seconden. Op de derde plaats eindigden Jeroen De Winter en Karmelita van den Dries. Jan Van Dyck reed de hengst Eristoff van de Zuuthoeve naar de vierde plaats. Op de vijfde plek zagen we Koen Verdegem en Gursa van den Dael. Het duo won enkele jaren geleden de Beker van België en werd bij de 7-jarigen ook al winnaars van de STX cyclus.

Anthony Wellens zegevierde in de 1m35 reeks met Hope van het Krekelhof voor Jan Van Dyck (La Luna de Mauretus) en Sam Polleunis (Be Cute van de Wolfsakker Z). Jeroen Appelen (Faradey Du Bri O Vent) en Danny Van Es (Zico V) wonnen de 1m25 reeksen.