Latina van het Avenhof op het podium van de YH-finale

Jumping
17 jul 2019
Door Horseman Kristof

Op de Tops International Arena in Valkenswaard staat alles al drie dagen lang in het teken van de jonge paarden competitie!

In de finale voor 8-jarige springpaarden won de Ier Michael Pender met HHS Fortune, een Iers gefokte merrie met als vader Catoki. De Kannan dochter Baladine du Chanu eindigde met Cressy Neads op een tweede plaats. Voor Stal Lansink ruiter Frank Schuttert was er een derde plaats met de BWP merrie Latina van het Avenhof (v. Diarado). Het fokproduct van Regine Laeremans en Rudi De Dycker werd een jaar geleden verkocht richting Stal Lansink.
Beste Belg werd Jorien Livens op de vierde plaats met de BWP'er Lovebee W (v. Deauville de la Vie). Karel Cox en Cava (v. Cadensky) behaalden een zevende plaats voor Pieter Clemens en Agadance van 't Gelutt Z (v. Aganix du Seigneur).

De troosting voor 6-jarigen leverde Loic Cannaert een tweede plaats op met Django Django Z (v. Diamant de Semilly). Caroline de Laet reed nelson van Seven Oaks (v. Inshallah de MUze) naar de vierde plaats. Stoeterij Dorperheide ruiter Stijn Timmerman werd zevende met Noortje van het Houterhof (v. Emerald) en achtste met Noia de Solart (v. Cabrio van de Heffinck). Bij de 7-jarigen sprong Michael Joly naar de tweede plaats in de troosting met Mystic Lindenhof (v. Berlin). Pascale Haep en Chartraine Pre Noir waren goed voor een vierde plaats. Clemens werd dit keer zesde met Chambertino Z (v. Chambertin).

Klik hier voor de uitslagen.