Christian Ahlmann houdt Francois Mathy Jr. van Wereldbeker winst

Jumping
20 jan 2019
Door Horseman Kristof

In het Duitse Leipzig werd vanmiddag een nieuwe manche van de Wereldbeker afgewerkt!

Het was lang wachten op een foutloze combinatie, maar uiteindelijk kregen we toch een barrage met zeven deelnemers te zien. Vier Duitsers namen het op tegen een Belg, een Nederlander en een Italiaan.

Moeilijke start

De Nederlander Leopold van Asten mocht als eerste de spits afbijten in die barrage. Maar met de 13-jarige KWPN'er VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) kreeg hij vier strafpunten achter zijn naam in een tijd van 40:83 seconden.
De volgende starter Tobias Meyer kon ook niet foutloos blijven en noteerde met Queentina twee springfouten.

Francois Mathy Jr. neemt de leiding

Francois Mathy Jr. zette als derde starter meteen de eerste foutloze ronde neer. Hij haalde met de 11-jarige Uno de la Roque (v. Numero Uno) de eindmeet in 41:49 seconden.
Stephex Stables ruiter Daniel Deusser was met zijn Zangersheide hengst Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sneller (39:53) maar kreeg vier strafpunten aangerekend. 

Lorenzo de Luca doet een aardige poging

De ene STX ruiter volgde de andere op. Want na Deusser was het de Italiaan Lorenzo de Luca die een poging mocht ondernemen. Met de 17-jarige hengst Armitages Boy (v. Armitage) wist hij foutloos te blijven, maar kwam hij met zijn tijd van 42:19 seconden niet in de buurt.

Met nog twee straffe combinaties te gaan was het uitkijken naar de prestatie van Marcus Ehning en Comme il Faut (v. Cornet Obolensky). Maar het duo kreeg al snel een springfout op de eerste hindernis met een tijd van 39:95 seconden.

Christian Ahlmann op herhaling

Als laatste kregen we Christian Ahlmann aan het werk te zien. De winnaar van de Wereldbeker manche in Mechelen rekende hiervoor op de 12-jarige Zangersheide hengst Caribis Z (v. Caritano). Het dou bleef foutloos en won in een tijd van 40:70 seconden. Ahlmann won vorig jaar in Leipzig ook al de WB-manche met Taloubet.

Zo wint Ahlmann deze WB-manche voor Mathy Jr. en De Luca. Deusser en Ehning eindigen net naast het podium.

Met één springfout eindigde Karel Cox op de zeventiende plaats met de 10-jarige KWPN'er Evert (v. Amadeus). Olivier Philippaerts kreeg twee springfouten met Extra (v. Berlin). 

Klik hier voor de uitslag.