Andres Vereecke en Caroline de Laet schitteren in de YH-finales

Jumping
17 jul 2019
Door Horseman Kristof

De laatste dag van de "Longines Global Future Champions Week" staat in Valkenswaard in het teken van de finales voor jonge paarden!

De finale voor 5-jarigen werd gewonnen door Laura Renwick en Cottee (v. Asterix E Z). Tangelo van de Zuuthoeve leverde de nummer twee met Joly-Fleur TV. In het zadel zat Max Routledge. Renwick werd ook nog derde met Maleficent (v. Typhoon S). Beste Belg was Andres Vereecke op de vijfde plaats met de BWP merrie Ona van de Begijnakker (v. Comme il Faut). Op de zevende plek zagen we Opium vd Bisschop (v. Hunters Scendro) met Sabrina van Rijswijk. Guy Janssens reed Oxana Aeg (v. Indoctro) naar de tiende plaats.

De troosting voor 5-jarigen leverde een tweede plek op voor Caroline de Laet en Ola Kala de Regor (v. Darco). Thibaut Bollen werd nog tiende met Oakley CH (v. Inshallah de Muze).

Bij de 6-jarigen won de KWPN merrie Iriz (v. Eldorado van de Zeshoek) de finale met Anoek van der Pluijm. Conan Wright sprong naar de tweede plek met Indigo (v. Cascadello). De BWP ruin Nero van de Kwade Heyde (v. Echo van 't Spieveld) klasseerde zich op de derde plaats met Pippa Goddard. De Laet werd dit keer zesde met de BWP'er Nouvelle d'Or van 't Misthof (v. Dore van 't Zorgvliet).

Klik hier voor de uitslagen.