162.000 euro voor Qatar van 't Paradijs op de BWP Top Stallion Auction

Fokkerij
19 jan 2019
Door Horseman Kristof

In het Azelhof is de BWP Top Stallion Auction zonet afgelopen! Met twee paarden die boven de kaap van 100.000 euro gingen kan het stamboek van een geslaagde veiling spreken!

Voor een bedrag van 162.000 euro werd Qatar van 't Paradijs (Mosito van het Hellehof x Kashmir van Schuttershof) zonet verkocht. Na een spannende strijd tussen twee Belgische bieders was het uiteindelijk Harrie Theeuwes van Stud 111 die de hengst wist aan te kopen. De hengst werd gefokt door Johan Rooms en Ann Van Den Branden. Op de keuring en veiling werd hij voorgesteld door het duo Stijn Stevens en de Nederlander Chris De Heer.
Qatar komt uit dezelfde moeder als de BWP Siegerhengst Manchester van 't Paradijs die eveneens als 3-jarige verkocht werd op de BWP Top Stallion Auction.

Stephex Stables betaalde eerder op de avond 108.000 euro voor Oak Grove's Heartthrob (Heartbreaker x Artos Z).

Voor 57.000 euro verhuisde Quilano vh Maarlo (Quint vh Maarlo Z x Chellano Z) naar zijn nieuwe eigenaar in Polen. Vier paarden gingen voor een bedrag van 46.0000 euro onder de hamer. Dat waren Dobro (Darco x Cornet Obolensky), Quick Star Ter Putte (Cordess 2 x Diamant de Semilly), Quickly van 't Zorgvliet (Flipper d'Elle x Skippy II) en Quartz van de Heemstede (Lavalino ter Klomp x Artani). Het was Stoeterij Zangersheide die investeerde in Quickly van 't Zorgvliet.

De gemiddelde prijs van de hengsten zat op 35.000 euro.